7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExerciţiul „SEISM 2016” continuă

Exerciţiul „SEISM 2016” continuă

În continuarea exerciţiului SEISM 2016, în urmă cu câteva minute s-a introdus în scenariul exerciţiului o nouă replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, primele efecte fiind sesizate în zonele Rahova, Mall Vitan şi Dămăroaia.
Pentru intervenţia în aceste zone, unde sunt semnalate imobile prăbuşite, au fost mobilizate forţele aflate în prezent în bazele de operaţii din Bucureşti.

Conform scenariului, în zona Rahova au fost identificate 8 clădiri în diferite stadii de avariere. Se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 50 decedate şi 300 sinistrate.
De asemenea, în zona Mall Vitan au fost avariate şase blocuri de locuinţe, iar în cartierul Colentina – zona Fundeni au fost înregistrate 5 imobile avariate în diferite stadii.
În aceste zone se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 80 decedate şi 300 sinistrate.
Totodată, o altă zonă afectată din Bucureşti este Dămăroaia, unde s-au identificat 15 clădiri avariate, blocuri de locuinţe şi locuinţe individuale. În această zonă se estimează un număr de 150 de răniţi, 50 decedaţi şi aproximativ 400 de persoane sinistrate.
Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt prezente în zonele afectate, principala lor misiune fiind salvarea persoanelor şi acordarea primului ajutor calificat.
În mod real, simularea unor intervenţii de căutare-salvare ale echipajelor de intervenţie are loc în zonele Chimopar şi Fabrica de bere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS