11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se va încălzi miercuri şi joi

Vremea se va încălzi miercuri şi joi

Meteorologii anunţă că vremea se va încălzi faţă de intervalul precedent în toate regiunile. Valorile termice vor fi în general uşor mai ridicate decât cele climatologic specifice aceastei perioade în jumătatea de sud a ţării şi apropiate de mediile multianuale în restul teritoriului, informează ANM.

Temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest, iar cele minime între 1 şi 10 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în prima parte a zilei în nord şi nord-est, unde trecător şi pe suprafeţe mici vor mai fi precipitaţii slabe, predominat ninsori în zona de nord a Carpaţilor Orientali şi ploi în zonele mai joase de relief din Moldova.

Spre seară şi în cursul nopţii nebulozitatea se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând cu cele din partea de vest şi nord-vest şi va ploua slab în Banat, local în Crişana, Transilvania şi Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia şi Moldova, în timp ce la munte local se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în zona de munte, dar temporar şi la cote mai reduse şi în vestul şi sud-estul ţării. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS