16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: 30 de persoane reţinute, în urma unor descinderi la vămile Leuşeni şi Sculeni de la graniţa cu România

R. Moldova: 30 de persoane reţinute, în urma unor descinderi la vămile Leuşeni şi Sculeni de la graniţa cu România

Procurorii moldoveni anticorupţie au efectuat percheziţii, marţi dimineaţă, în punctele de trecere a frontierei de la Leuşeni şi Sculeni, ceea ce a dus la blocarea traficului vamal timp de mai bine de trei ore între România şi Moldova, informează HotNews. 30 de persoane, inclusiv 14 vameşi de la cele două puncte vamale, au fost reţinute într-un dosar de corupţie anchetat de procurorii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Ofiţerii au mai reţinut trei poliţişti de frontieră, şase operatori economici şi şapte şoferi. De asemenea, serviciul vamal s-a autosesizat şi a dispus începerea unor anchete de serviciu pentru clarificarea situaţiei de la Leuşeni şi Sculeni.

Între timp, ambele posturi vamale şi-au reluat activitatea şi funcţionează în regim normal, deşi operaţiunea este încă în desfăşurare. În urmă cu câteva săptămâni, 28 de vameşi de la punctele vamale Tudora şi Palanca au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS