12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă generală în spitale

Grevă generală în spitale

Aproape 75.000 de medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar vor intra, astăzi, în grevă generală, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării, afirmă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
Federaţia Sanitas cere introducerea în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ – 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică – 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe – aproximativ 1.500 de persoane.

Federaţia Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii.

Aşadar, potrivit legii, luni o treime din angajaţi vor asigura serviciile medicale în spitale, şi de asemenea, urgenţele vor fi rezolvate.
Protestul angajaților din sănătate este susținut și de pacienți, după cum anunță Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice.

Şi în Gorj, o treime din personalul medical lucrează totuşi pentru a asigura urgențele. Motivul protestului este reprezentat de neaplicarea unei scheme unitare privind salarizarea cadrelor medicale şi salarizarea necorespunzătoare a personalului tehnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS