15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova și Ucraina vor să ofere un coridor pentru retragerea armamentului din Transnistria

R. Moldova și Ucraina vor să ofere un coridor pentru retragerea armamentului din Transnistria

Ministrul moldovean al apărării, Anatol Șalaru, a declarat că Republica Moldova și Ucraina sunt pregătite să ofere un coridor pentru retragrea armamentului și a militarilor ruși care staționează ilegal în regiunea transnistreană, informează b1.ro.

Anatol Șălaru a precizat că acest coridor va putea fi realizat pe cale terestră prin traversarea teritoriului ucrainean, sau pe cale aeriană folosind aeroportul de la Mărculești. Acesta a mai declarat că se va întâlni cu omologul său de la Kiev pentru a discuta acest subiect.

De asemenea, ministrul moldovean a amintit și de declarațiile ambasadorului cu misiuni speciale pentru negocieri în format 5+2 (părțile implicate, mediatorii și observatorii: Moldova, Transnistria, OSCE, Federația Rusă, Ucraina, Statele Unite și Uniunea Europeană). Declarațiile ambasadorului precizau că Rusia nu-și retrage armamentul de la Cobasna deoarece Ucraina permite tranzitarea armamentului pe teritoriul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS