10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecunoaşterea unui mariaj homosexual, în dezbaterea CCR

Recunoaşterea unui mariaj homosexual, în dezbaterea CCR

Curtea Constituțională a româniei (CCR) reia în discuţie, astăzi, sesizarea depusă de un cuplu de homosexuali. Cei doi bărbaţi, un român şi un american, s-au căsătorit în Belgia, în 2010. Inspectoratul General pentru Imigrări al a refuzat să îi acorde cetățeanului străin drept de reşedinţă. Magistraţii CCR au cerut timp suplimentar de analiză a cazului.

Concret, autorii excepţiei au contestat articolul 277 alin. 2 și 4 din Codul Civil, care se referă la interzicerea recunoașterii pe teritoriul României a căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în afara granițelor, respectiv la libera circulație în cadrul Uniunii Europene.

Articolul 277 din actualul Cod Civil mai precizează că nici parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de același sex care sunt încheiate în străinătate de către cetățeni români sau străini nu sunt recunoscute în România.

Într-un interviu acordat News.ro,  ambasadorul SUA declară că susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex, „ca american”, având în vedere decizia Curţii Supreme din țara sa. În opinia lui Hans Klemm, fiecare ţară, inclusiv România, trebuie să ia propria decizie în această problemă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS