14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătăţii: Raportarea infecţiilor nosocomiale a crescut cu 25% faţă de anul trecut

Ministrul Sănătăţii: Raportarea infecţiilor nosocomiale a crescut cu 25% faţă de anul trecut

Raportarea infecţiilor nosocomiale din spitale a crescut cu 25% faţă de anul trecut, iar aceasta se va apropia, încetîncet, de situaţia reală, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la conferinţă cu temaCriză sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament”, potrivit HotNews. Ministrul a precizat printre spitalele care nu raportează infecţiile nosocomiale sunt şi cele care aparţin de Ministerul Transporturilor.

Încetîncet o ne apropiem de adevăr, o stabilim o creştere a frecvenţei de raportări„, spune Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat printre spitalele care nu raportează infecţiile nosocomiale sunt şi cele care aparţin de ministere şi a dat exemplu în acest sens unităţile sanitare administrate de Ministerul Transporturilor.

În legătură cu raportarea infecţiilor nosocomiale, Vlad Voiculescu a precizat printr-un set de ordine de ministru, care va fi prezentat în săptămâna care urmează, vor fi eliminate pedepsele „atunci când spunem adevărul„: „Aceste lucruri trebuie îmbunătăţite. Avem reguli de raportare şi traininguri, inclusiv finanţate din fonduri europene.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS