12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelieni condamnaţi la 9 ani de închisoare pentru atac informatic asupra sistemului bancar românesc

Israelieni condamnaţi la 9 ani de închisoare pentru atac informatic asupra sistemului bancar românesc

Iahr Giora şi Azouri Oren Avraham, ambii cetăţeni israelieni, au fost condamnaţi definitiv, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 9 ani şi 8 luni închisoare, respectiv 9 ani, într-un dosar în care au fost acuzaţi de tentativă de spionaj şi activităţi pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar naţional, informează HotNews. În acelaşi dosar, George Tohăneanu, complicele israelienilor, a primit 9 luni de închisoare cu suspendare, el fiind obligat să efectueze şi 120 de zile muncă în folosul comunităţii.

Cei doi cetăţeni străini mai sunt acuzaţi că au facilitat, în perioada noiembrie 2014 – februarie 2015, accesul reprezentanţilor unei organizaţii străine localizate pe teritoriul statului Israel la un ansamblu de date şi informaţii clasificate în legislaţia naţională că secrete de stat. Acest lucru a fost realizat prin primirea, deţinerea şi distribuirea, în vederea introducerii în sisteme informatice aparţinând infrastructurii bancare naţionale, de dispozitive electronice conţinând o aplicaţie tip „malware”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS