3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Consiliului European: Semnarea Acordului comercial UE-Canada este în continuare posibilă

Preşedintele Consiliului European: Semnarea Acordului comercial UE-Canada este în continuare posibilă

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi-a exprimat speranţa că Acordul comercial între UE şi Canada ar putea fi semnat la summitul programat joi, în cazul în care liderii belgieni vor reuşi să ajungă la un compromis care să permită semnarea acordului, scrie agenţia Reuters, citată de Mediafax.

„Încă sper că Belgia va dovedi că este o campioană a compromisului şi vom putea finaliza în curând acest acord,” a declarat oficialul european, făcând referire la recentele negocierile între autorităţile federale şi regionale din Belgia.

„În acest moment, summitul de mâine (joi, n.red) este încă posibil,” a completat Tusk în cadrul unei sesiuni a Parlamentului european.

Donald Tusk a adăugat că vor exista consecinţe în ceea ce priveşte poziţia la nivel global a Europei în cazul eşecului de a semna un acord de liber schimb cu Canada „cea mai europeană ţară din afara Europei şi un stat prieten şi aliat.”

Negocierile de marţi, între autorităţile federale şi regionale belgiene, care au durat şase ore, nu adus votul de susţinere a acordului CETA din partea Belgiei.

Guvernul federal al Belgiei are nevoie de aprobarea tuturor entităţilor regionale belgiene pentru a putea semna acordul CETA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS