14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranța: Migranții au început să fie evacuați din Calais

Franța: Migranții au început să fie evacuați din Calais

Migranții au început să sosească luni la punctul de adunare stabilit de autoritățile franceze pentru evacuarea din „Jungla” de la Calais, imensă tabără precară de refugiați în nordul Franței, relatează AFP.

Aceste persoane, bărbați și femei, s-au prezentat în jurul orei locale 06:00 (04:00 GMT) cu valize și baloturi în fața hangarului care servește drept cartier general al operațiunii, de unde vor fi îmbarcați în autocare cei circa 6.000-8.000 de migranți pentru a fi transportați în noi centre de primire pe teritoriul Franței.
Încă din zorii zilei, autocare îi vor transporta spre centre de primire, răspândite pe întreg teritoriul Franței. Circa 1.250 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a asigura desfășurarea fără incidente a operațiunii.

Mai mulți migranți au părăsit însă tabăra în ultimele zile, dar fără a se îndepărta de regiune și a-și păstra șansele de a traversa Canalul Mânecii, potrivit unor surse anonime.
Această evacuare anunțată nu a pus capăt dezbaterilor. Reprezentanți ai opoziției de dreapta și-au exprimat temerea de o multiplicare a unor „mini-Calais”-uri în toată Franța și mai multe orașe destinate pentru primirea migranților au respins planul de repartiție al guvernului.
Mai multe asociații de ajutor pentru migranți și-au exprimat regretul față de graba autorităților, fără să-și ascundă scepticismul față de urmările acestei măsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS