16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputații din Comisia economică au votat pentru demiterea președintelui ASF, Mişu Negriţoiu

Deputații din Comisia economică au votat pentru demiterea președintelui ASF, Mişu Negriţoiu

Deputații din Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare i-au cerut, luni, demisia președintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, și, pentru că nu au primit niciun răspuns la această solicitare, au votat începerea procedurilor legale pentru demiterea acestuia, informează Agerpres.

„Parlamentari din toate partidele politice i-au cerut explicit demisia de onoare președintelui ASF și nu și-a dat-o, ba chiar ne-a anunțat că nu o va face. Propun să demarăm procedura parlamentară de demitere”, a spus deputatul PNL Andreea Paul.

La rândul său, președintele comisiei, Mihai Tudose, a declarat că hârtiile sunt pe circuit pentru procedura parlamentară de demitere.

„Noi mai putem răbda, dar 5,5 milioane de clienți, nu!”, a afirmat Tudose.

Deputații i-au reproșat președintelui ASF, printre altele, că nu a rezolvat problema plafonării tarifelor RCA și, mai mult, prin tarifele maximale anunțate discriminează persoanele fizice care vor fi obligate să suporte prețuri mai mari pentru asigurarea auto obligatorie.

La aceste acuzații Mișu Negrițoiu a susținut că nu are ce să-și reproșeze și că oricine va veni în locul lui va trebui să facă exact același lucru pentru a asigura funcționarea pieței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS