22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAncheta în cazul elevului cu ADHD, preluată de Ministerul Educației

Ancheta în cazul elevului cu ADHD, preluată de Ministerul Educației

Ministerul Educației a preluat luni, ancheta privind cazul elevului cu ADHD de la școala „I.L. Caragiale” din Piteşti, informează b1.ro.

O comisie mixtă de la București, a cerut luni Inspectoratului Școlar din Argeș documente care ar atesta boala de care suferă copilul față de care au protestat colegii prin neintrarea la cursuri.

„Reprezentanţii Ministerului Educaţiei în colaborare cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale au venit la Inspectoratul Şcolar să verifice dacă diligenţele pe care le-am făcut noi sunt legale, dacă sunt corecte. Noi am avut o discuţie de principiu şi le-am pus la dispoziţie şi câteva procese verbale încheiate de-a lungul timpului cu părinţii pentru a se verifica eforturile făcute atât de către şcoală cât şi de către Inspectoratul Şcolar. La ultimul certificat de orientare şcolară există şi specificaţia ADHD din partea unui grup de specialişti. Şcoala ştia despre acest lucru pentru că i-au sprijinit şi pe copil şi pe părinţi”, a declarat Dumitru Tudosoiu, inspector general al ISJ Argeş.

Elevul cu ADHD a fost supus unei expertize medicale timp de 10 zile, perioadă în care a fost scutit de la orele de curs.

Săptămâna trecută, elevii clasei a 7- a B de la Şcoala „I.L. Caragiale” din Piteşti, au refuzat timp de trei ore să intre la ore, afirmând că nu mai acceptă să învețe în aceeași clasă cu un coleg ce suferă de ADHD. Elevii au declarat că acesta îi agresa fizic și verbal, și că îi amenință cu moartea.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi a depus vineri, o plângere penală la Parchet, pentru șantaj, incitare la ură și discriminare, împotriva a patru părinți ce au instigat copiii să protesteze față de elevul cu ADHD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS