20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal în Bulgaria după ce într-o dezbatere electorală a fost folosită o replică spusă și de Petre Țuțea

Scandal în Bulgaria după ce într-o dezbatere electorală a fost folosită o replică spusă și de Petre Țuțea

Candidatul de centru-dreapta din Bulgaria, Tsetska Tsacheva, a folosit o replică în timpul dezbaterii electorale pentru președinție care stârnit valuri de revoltă în țara de la sud de Dunăre, informează b1.ro.

„Dacă nu ești socialist la 20 de ani, nu ai inimă, dacă mai ești socialist la 40, nu ai creier” a afirmat candidatul partidului de centru-dreapta GERB. Imediat, liderului Partidului Socialist, Kornelia Ninova a cerut acestuia să își ceară scuze pentru afirmația făcută, scrie sofiaglobe.com.

Această replică este una care a fost folosită de foarte multe în discuții politice. Filozoful român, Petre Țuțea, a folosind-o într-un interviu dat după 1990 pentru TVR într-o variantă asemănătoare, citându-l pe fostul premier francez George Clemenceau.

Petre Țuțea: „Dacă pâna la 30 de ani nu ești de stânga, n-ai inimă, dacă după 30 de ani mai ești de stânga și nu ești conservator, ești cretin”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS