6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mediului: Timbrul de mediu este ilegal, trebuie abrogat. Trebuie să vedem ce punem în loc

Ministrul Mediului: Timbrul de mediu este ilegal, trebuie abrogat. Trebuie să vedem ce punem în loc

Timbrul de mediu, aşa cum este el acum, este ilegal şi inechitabil, trebuie abrogat, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pască Palmer, fiind prezentă la deschiderea Salonului Auto Bucureşti şi Accesorii, la Romaero Băneasa.

Potrivit HotNews, ministrul este de părere că în locul timbrului de mediu trebuie pus „altceva”, iar în acest moment acel „altceva” ar fi, ca idee, o taxă în carburant şi modificarea legislaţiei pentru impozitul anual, care să ţină cont şi de normă de poluare a vehiculului, nu numai de capacitatea cilindrică.

„Timbrul de mediu, poate aţi văzut, este o propunere a domnului Dragnea să se excludă, să se taie, practic, 102 taxe. Din păcate şi timbrul de mediu a fost inclus pe această lista. (…) Pentru mine este o decizie justificată dacă ne gândim la principiul că trebuie să reducem taxele pentru populaţie. Dar, pe de altă parte, eliminarea timbrului de mediu, în forma actuală, fără să punem altceva în loc, are consecinţe nefaste atât pentru instituţia Fondului de Mediu, din care finanţăm toate aceste programe: Rabla Plus, Rabla Clasic, (…) Casa Verde. Vorbim de 1,2 miliarde lei care sunt în programe în derulare, în clipa de faţă, la Fondul de Mediu”, a declarat Cristiana Pască Palmer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS