10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis a ajuns la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European

Iohannis a ajuns la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European

Președintele Klaus Iohannis a ajuns joi la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European, informează Agerpres.

Pe agenda Consiliului European, care se desfășoară joi și vineri, figurează: gestionarea migrației, politica comercială — stadiul negocierilor privind Acordul transatlantic de comerț și investiții (TTIP), Acordul Economic și Comercial dintre UE și Canada (CETA) și revizuirea instrumentelor de apărare comercială ale UE — și relațiile externe ale UE, în special cu Rusia.

Miercuri, șeful statului a afirmat că în cazul în care se va ajunge la o înțelegere rezonabilă cu Canada în privința liberalizării vizelor pentru români, România își va retrage rezervele legate de Acordul CETA.

Șeful statului a mai declarat că la Consiliul European va susține referitor la relația cu Federația Rusă importanța menținerii unității UE pe baza principiilor comune agreate.

El a arătat că relația cu Federația Rusă va fi discutată și din perspectiva situației din Siria, context în care a anunțat că va susține necesitatea unei implicări responsabile pentru găsirea unor soluții durabile la această criză.

Înainte de participarea la Consiliul European, președintele Klaus Iohannis va avea joi o întâlnire cu premierul britanic, Theresa May.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS