10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI: Primarul din Galicea Mare, incompatibil

ANI: Primarul din Galicea Mare, incompatibil

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 2 foști și actuali aleși locali din Dolj şi Vâlcea.

Florel Catană, primar al comunei Galicea Mare, județul Dolj, se află în stare de incompatibilitate. Potrivit ANI, primarul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iunie 2008 – 18 mai 2010, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Catană Florel PF, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit.g) din Legea nr. 161/2003.

Alexandrina Ivancu, fost primar al comunei Livezi, județul Vâlcea, pentru mandatul 2012 – 2016, s-a aflat în conflict de interese administrativ şi penal, potrivit. În calitate de primar a semnat atât Dispoziția de suspendare de drept a propriului raport de serviciu ca funcționar public, pe perioada exercitării mandatului de primar, cât și Dispozițiile și Contractele individuale de muncă încheiate între Primăria comunei Livezi (angajator) și fiica, ginerele și sora persoanei evaluate. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art.70 și art.76, alin.(1) din Legea nr. 161/2003 coroborat cu art. 75, lit.a) din Legea nr. 393/2004. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălcești în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Ivancu Alexandrina a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS