14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlad Voiculescu: Până la sfârșitul săptămânii viitoare, ar trebui ca vaccinul hexavalent să ajungă la medicii de familie

Vlad Voiculescu: Până la sfârșitul săptămânii viitoare, ar trebui ca vaccinul hexavalent să ajungă la medicii de familie

Dozele de vaccin hexavalent vor ajunge până la sfârșitul săptămânii viitoare la medicii de familie, a anunțat în această după-amiază ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

„A existat o discontinuitate, într-adevăr. (…) Cantitatea de vaccin hexavalent a fost recepționată ieri de către Ministerul Sănătății. Până la sfârșitul săptămânii viitoare ar trebui (…) ca vaccinurile să fie deja la medicii de familie. Astăzi am semnat ordinul de transmitere către direcțiile de sănătate publică. De la direcțiile de sănătate publică vor merge către medicii de familie”, a afirmat Vlad Voiculescu, la sesiunea online „De vorbă cu Ministrul tău”, organizată de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Voiculescu și-a cerut scuze pentru întârzierea cu care Ministerul Sănătății pune la dispoziție aceste vaccinuri.

„Ne cerem scuze pentru întârzierea cu care Ministerul Sănătății pune la dispoziție aceste vaccinuri. Problemele au fost cauzate de un acord încheiat cu o companie privată, care a intrat în dificultăți financiare și nu și-a putut onora obligațiile asumate prin contract. (…) Vaccinurile sunt importante și nu este firesc ca un vaccin pe care ministerul îl consideră important să lipsească”, a afirmat ministrul Sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS