21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis cere proceduri clare: Cum e posibil să alerge 50 de oameni neinstruiţi şi dezorganizati după un urs?

Iohannis cere proceduri clare: Cum e posibil să alerge 50 de oameni neinstruiţi şi dezorganizati după un urs?

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, la o dezbatere pe tema dezastrelor naturale care are loc la Universitatea de Construcţii din Bucureşti, că în România este nevoie de proceduri clare şi de oameni instruiţi pentru intervenţii, informează HotNews.

Şeful statului a comentat cazul ursului împuşcat miercuri la Sibiu, el întrebându-se: „Cum e posibil să existe ISU, Poliţia, Poliţia locală, să se adune 50 de oameni după un urs, şi în final, în loc să vine cineva de la DSV cu o puşcă cu tranchizilizante, să zică ‘Împuşcă-ţi-l’? Nu am fost acolo, dar din film am văzut pur şi simplu că a fost speriat şi a fugit. Nu era mai simplu că în loc de 50 de oameni neinstruiţi şi dezorganizaţi să avem acolo 2-3 oameni pregătiţi?”

Klaus Iohannis a subliniat că „Dacă vorbim de proceduri, felul în care se intervine e de multe ori discutabil. E nevoie de proceduri, de reguli de intervenţii mult mai ferme şi mult mai clare”, el criticând faptul că „De ce ne ia totul prin surprindere? De ce suntem mereu surprinşi? Nu suntem noi românii capabili să depăşim această faza în care suntem mereu surprinşi.”

„Nimeni nu poate să prevină ploaia, dar putem să construim un baraj şi să decolmatăm albiile. Prima ninsoare vine iarnă, dar noi nu ştim când vine”, a mai spus şeful statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS