24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCântăreţul Bob Dylan a primit Premiul Nobel pentru Literatură 2016

Cântăreţul Bob Dylan a primit Premiul Nobel pentru Literatură 2016

Cântăreţul Bob Dylan a primit joi, 13 octombrie, Premiul Nobel pentru Literatură pe 2016, pentru crearea unor noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane, informează Agerpres.

Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman, reprezintă prin muzica dar și versurile sale un punct de reper în cultura pop americană și internațională de mai bine de cinci decenii. O mare parte a celor mai apreciate piese ale sale provin din anii ’60 când s-a impus drept portavocea unei generații în blugi împotriva războiului și a inegalității sociale. Piese precum „Blowin’ in the Wind” sau „The Times They Are a-Changin'” au devenit veritabile imnuri ale mișcărilor americane antimilitariste și pentru drepturi sociale.

Versurile lui Bob Dylan încorporează felurite influențe politice, sociale, filosofice și literare, sfidând convențiile din muzica pop și generând o contracultură. Cariera sa artistică se întinde pe mai mult de 5 decenii și explorează și inovează muzica americană, de la folk, blues și country până la gospel, rock and roll și rockabilly, cu puternice influențe din muzica populară engleză, scoțiană și irlandeză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS