11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTV5 Monde a fost "aproape distrus" de un atac al unor hackeri rusi, spune directorul postului

TV5 Monde a fost „aproape distrus” de un atac al unor hackeri rusi, spune directorul postului

Postul TV5 Monde a fost „aproape distrus” de un atac fara precedent al hackerilor rusi, a dezvaluit pentru BBC directorul general al postului de televiziune francez, citat de HotNews.

TV5 Monde nu a mai putut sa emita in aprilie 2015. Un grup de pirati cibernetici, Cyber Caliphate, asociat cu organizatia terorista Stat Islamic, si-a asumat responsabilitatea pentru comiterea acelui atac informatic.

Dar rezultatele unei anchete oficiale sugereaza ca atacul a fost realizat de fapt de un grup de hackeri din Rusia. Atacul a folosit un software special care a distrus sistemele acestei retele de televiziune.

8 aprilie 2015 , în jurul orei locale 20.40, un aflux de apeluri si SMS-uri l-au informat pe directorul postului in legatura cu faptul ca 12 posturi ale retelei TV5 nu mai functionau.

„E cel mai rau lucru care ti se poate intampla cand lucrezi in televiziune”, a declarat Yves Bigot, intr-un interviu acordat pentru BBC. Foarte repede, a devenit evident faptul ca reteaua TV era supusa unui atac cibernetic de proportii.

„Am fost la doar cateva ore distanta de punctul in care toata reteaua ar fi fost eliminata pentru totdeauna”, spune Yves Bigot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS