22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăncile primesc banii suplimentari pentru programul Prima Casă

Băncile primesc banii suplimentari pentru programul Prima Casă

Ministerul Finanțelor Publice a aprobat vineri alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, sumă totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanții pentru programul „Prima Casă”, scrie Realitatea.
Băncile care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, BancPost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen și Unicredit.
Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanții care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului „Prima casă” a fost adoptată de Guvern în ședința din 28 septembrie.
Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanțări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare și pre-aprobare la finanțatori.

Plafonul de garanții pentru anul 2016 al Programului „Prima casă” a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. După cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS