13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Supremă a dispus începerea judecării pe fond a dosarului lui Ioan Oltean

Curtea Supremă a dispus începerea judecării pe fond a dosarului lui Ioan Oltean

Magistrații Curții Supreme au dispus începerea judecătorii pe fond a dosarului în care deputatul Ioan Oltean este acuzat de acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren, informează Agerpres.

Oltean este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, iar Crinuța Dumitrean, fostă președinte ANRP, de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Inculpați în acest dosar mai sunt Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru și Marko Atilla Gabor, foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

De asemenea, au fost deferiți justiției omul de afaceri Mihai Rotaru, beneficiarul direct al despăgubirii, și evaluatorul Sergiu Negurici.

Ioan Oltean este acuzat în dosarul ANRP4 ca ar fi primit 600.000 de euro mita de la omul de afaceri Mihai Rotaru, acționar al CS Universitatea Craiova. Asta pentru ca deputatul sa-si exercite influența asupra fostei presedinte a ANRP, Crinuta Dumitrean, în scopul urgentarii si aprobarii unei despagubiri de peste 100 milioane de lei.

La rândul sau, liberalul Catalin Teodorescu este învinuit de procurori ca, împreuna cu alți inculpați, membri în comisia din ANRP, a aprobat ilegal raportul de evaluare al terenului de peste 61.000 de metri patrați din Pitești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS