8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul copil refugiat născut în România dintr-o familie relocată din Grecia

Primul copil refugiat născut în România dintr-o familie relocată din Grecia

O femeie din Iran, relocată alături de soţul ei, în luna august, din Grecia la Centrul de Azil Rădăuţi, a dat naşterea astăzi unui băieţel pe nume Mattia, acesta fiind primul copil născut în România dintr-o familie de refugiaţi, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), citat de Mediafax.

„În după-amiaza zilei de astăzi (n.r. marţi), numărul persoanelor din Centrul de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi a crescut cu încă unul. O femeie din Iran a născut la Spitalul din Rădăuţi un băieţel sănătos cu o greutate de 3,5 kg. Mattia este primul copil refugiat născut în România dintr-o familie de persoane transferate din Grecia în cadrul programului de relocare intra UE”, se arată într-un comunicat  al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Părinţii bebeluşului, tatăl din Irak şi mama din Iran, se află în România din luna august, timp în care au parcurs procedurile şi au primit statut de refugiat. Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi are o capacitate de 116 de locuri, iar gradul de ocupare este de aproximativ 25%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS