9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChişinău: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Pavel Filip a picat, din lipsă de cvorum

Chişinău: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Pavel Filip a picat, din lipsă de cvorum

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului moldovean, condus de Pavel Filip, a picat, astăzi, în lipsa de cvorum, după ce majoritatea parlamentară a anunţat că nu se va prezenţa la şedinţa, scrie deschide.md, citat de HotNews . Şedinţa a durat un minut şi a fost condusă de vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc.

Moţiunea de cenzură a fost depusă după ce Guvernul Filip şi-a asumat răspunderea pentru un şir de legi printre care şi transformarea în datorie de stat a creditelor acordate celor trei bănci devalizate.

Vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, care a condus şedinţa în absenţa preşedintelui Andrian Candu, a spus că, în lipsa de cvorum, moţiunea de cenzură nu a trecut, iar proiectele de legi pentru care Guvernul Filip şi-a asumat răspunderea sunt votate şi Secretariatul Parlamentului urmează să le pregătească pentru semnare preşedintelui legislativului.

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor, a declarat jurnaliştilor că lipsa majorităţii parlamentare la şedinţa Parlamentului nu înseamnă că s-au epuizat problemele puse în discuţie în moţiunea de cenzură. În baza acestui caz, fracţiunea PSRM urmează să se adreseze Curţii Constituţionale.

Inna Şupac, preşedinta fracţiunii PCRM, a spus că şedinţa trebuia stabilită într-o zi de joi, în care au loc tradiţional şedinţele Parlamentului, deoarece lunea deputaţii sunt în teritoriu. Parlamentarul moldovean a mai spus că deputaţii comunişti pregătesc o nouă moţiune de cenzură şi i-a transmis premierului Pavel Filip că „sfârşitul, mai devreme sau mai târziu, tot vine”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS