6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi începe UrbanFest 2016

Astăzi începe UrbanFest 2016

Festivalul Urban Fest are loc în Bucureşti / Piaţa Enescu, între 1 şi 4 octombrie 2016. Este organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Primăria Municipiului Bucureşti şi Comisia Europeană – DG REGIO (Direcţia Generală de Politică Regională), şi se află la a doua ediţie.

UrbanFEST este un festival al culturii urbane şi al dezvoltării urbane durabile, care îşi propune promovarea valorilor europene în acest domeniu. Anul acesta, festivalul are ca temă centrală Agenda Urbană Europeană, cu accent pe economia circulară – un model care pune în echilibru dezvoltarea durabilă cu eco-design-ul de calitate, protejând, în acelaşi timp, resursele naturale şi favorizând recuperările creative.

„Ne propunem familiarizarea publicului cu economia circulară, particularităţile şi beneficiile acesteia pentru cetăţeni şi societate. Ca urmare, ne adresăm publicului larg printr-o «agoră a consumului responsabil», în aer liber, la Piaţa Enescu, pe 1 – 3 oct, unde vom prezenta activităţi care se pliază pe conceptul de economie circulară, iar publicului specializat printr-o conferinţă, schimburi de bune practici şi ateliere de lucru”, a informat CE.

Sursa: www.curierulnational.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS