22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii ridică documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu

Poliţiştii ridică documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu

Poliţiştii ridică, în această dimineaţă, documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu, urmând să se ridice acte şi de la Ambulanţa Bucureşti Ilfov, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Potrivit surselor citate, este posibil ca la finalul acţiunilor de vineri să înceapă audierile.

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, de la Institutul de Medicină Legală şi de la SMURD, pentru unele dintre probele ridicate, poliţiştii deplasându-se la sediul instituţiilor.

Medicul care a intervenit iniţial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu nu a avut cu el întregul echipament şi nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital, conducerea Ambulanţei solicitând sancţionarea disciplinară, potrivit medicului Alis Grasu. Întrebată dacă medicul ar fi trebuit să-i facă o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a precizat că ea ar fi făcut o electrocardiogramă, dar că este „mai exagerată ca alţi medici”.

Totodată, medicul nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi, că, în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu, primul medic venit pentru intervenţie a decis să nu facă o electrocardiogramă, dar „poate că alt medic făcea”, precizând că oficialii Colegiului Medicilor trebuie să stabilească vinovatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS