6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaura Codruţa Kovesi: Suntem sub asalt. Atacurile nu vizează doar DNA, ci pe toţi cei care luptă cu corupţia

Laura Codruţa Kovesi: Suntem sub asalt. Atacurile nu vizează doar DNA, ci pe toţi cei care luptă cu corupţia

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a vorbit vineri, la Europa FM, despre atacuri „o agresivitate din ce în ce mai ridicată” la adresa procurorilor anti-corupţie şi a subliniat că aceste atacuri nu vizează doar DNA, ci „sistemul de justiţie şi pe toţi cei care lupta cu corupţia”.
Sunteţi sub asalt?, a fost întrebată Kovesi, de moderatori.
„Suntem, da”, a răspuns Laura Codruţa Kovesi.
„Acest atac nu vizeza doar DNA, ci sistemul de justiţie şi pe toţi cei care lupta cu corupţia. Se încearcă intimidarea oamenilor care lupta cu corupţia”, a spus ea, precizând că este vorba de un „grup organizat”.
Precizările şefei DNA au venit în contextul în care moderatorii, Vlad Petreanu şi Cristian Tudor Popescu, au întrebat-o cum comentează atacurile recente lansate la adresa să de fostul preşedinte Traian Băsescu.
„Nu comentez”, a răspuns Kovesi. Întrebată însă dacă este preocupată de faptul că Traian Băsescu s-a declarat un adversar deschis al sau, această a răspuns: „Nu”.
„Nu comentez ce zice dl Băsescu”, dar „fac un comentariu general: am observat în ultima perioară un atac incredibil asupra DNA, la adresa persoanei şefului DNA şi a unor procurori”, a continuat Laura Codruţa Kovesi,
Iar aceste atacuri aparţin „exclusiv” unor persoane cercetate de DNA sau de alte structuri de parchet, şi este vorba de atacuri zilnice, „de o agresivitate din ce în ce mai ridicată”, a precizat şefa DNA, care a reafirmat că în „mai nou sunt firme angajate pentru hărţuire, pentru intimidare”.
„Am ajuns în acest stadiu în care nu e suficient că suntem sub atac permanent, nu sunt suficiente acuzaţiile denigratoare care se fac în fiecare zi, acum avem şi firme private pentru hărţuire, pentru intimidare”, a comentat Kovesi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS