21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVineri este ultima zi în care se mai pot solicita rambursări de TVA aferente anului 2015

Vineri este ultima zi în care se mai pot solicita rambursări de TVA aferente anului 2015

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat importuri intracomunitare de bunuri/servicii în alt stat membru UE în anul 2015 mai au o zi pentru a solicita rambursarea taxei pe valoarea adaugată aferentă acestora, arată, joi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), citată de Mediafax.

Pentru a obţine rambursarea TVA în statul membru de rambursare, persoana impozabilă stabilită în România completează şi transmite statului membru respectiv, pe cale electronică, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de ANAF, formularul 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România”.

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic şi de minimum trei luni calendaristice. Cererile de rambursare pot însă viza o perioadă mai mică de trei luni, în cazul în care aceasta reprezintă perioada rămasă până la sfârşitul anului calendaristic.

Formatul electronic al formularul 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România” se obţine prin folosirea programului de asistenţă care poate fi descărcat de pe portalul ANAF. Pentru transmiterea cererii, contribuabilii trebuie să deţină un certificat digital calificat obţinut de la furnizorii acreditaţi sau să benficieze de serviciile unui deţinător de certificat digital calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS