16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaluca Prună: Ministerul Justiţiei a plătit anul trecut aproape 10 milioane de euro doar pentru chiriile judecătorilor şi grefierilor

Raluca Prună: Ministerul Justiţiei a plătit anul trecut aproape 10 milioane de euro doar pentru chiriile judecătorilor şi grefierilor

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, afirmă, într-un interviu acordat pentru News.ro, că Ministerul Justiţiei a cheltuit anul trecut aproape 10 milioane de euro pentru chiriile plătite exclusiv judecătorilor şi grefierilor.

„Legea permite că eu, bucureşteancă fiind, dacă nu am o locuinţa în proprietate personală, să mi se deconteze chiria în Capitală. Cuantumul ţine seama de fiecare oraş, iar cu siguranţă Bucureştiul este locul în care chiria este în cuantumul cel mai mare. Nu am acum la mine o cifra cu privire la câţi magistraţi beneficiază de acest drept, dar datele noastre trebuie completate cu cifrele de la Ministerul Public pentru procurori, cu cifre de la CSM pentru magistraţii detaşaţi acolo că, apoi, adunate aceste cifre, să avem o idee asupra cuantumului. Pot să va spun că pentru judecători şi pentru grefieri, care se bucură de exact acelaşi drept şi exact în acelaşi cuantum, la nivelul anului 2015 Ministerul Justiţiei a cheltuit, exclusiv pentru judecători şi grefieri, echivalentul a aproape 10 milioane de euro.”

Potrivit HotNews, care redă interviul respectiv, Raluca Prună mai spune că există aproximativ 60 de foşti magistraţi care au pensii de peste 100.000 de lei pe luna, ministrul militând pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS