16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArafat, despre cazul Gyuri Pascu: Primul medic venit nu a făcut EKG. Poate că alt medic făcea

Arafat, despre cazul Gyuri Pascu: Primul medic venit nu a făcut EKG. Poate că alt medic făcea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, astăzi, că, în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu, primul medic venit pentru intervenţie a decis să nu facă o electrocardiogramă, dar „poate că alt medic făcea”, precizând că oficialii Colegiului Medicilor vor stabili vinovatul.

„Medicul de pe prima ambulanţă nu a făcut, de exemplu, o electrocardiogramă. Poate că alt medic făcea. De asta Colegiul trebuie să discute cu medicul să vadă care era substratul pentru care medicul respectiv a decis să nu facă EKG. Poate că bolnavul era în picioare şi el vorbea cu el şi el a considerat că nu e nevoie să facă EKG-ul. Acest lucru e o chestie medicală, nu e o chestie foarte procedurală, nu e ca la un stop cardiac. La un stop cardiac ştii că te duci, pui defibrilatorul, pui asta, pui asta şi lucrezi. Aici e un caz medical în care medicul analizează, decide pe baza unei analize şi asta este motivul pentru care medicul trebuie să răspundă la aceste aspecte în faţă colegilor medici”, a declarat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.

Primul medic care l-a consultat pe artistul Ioan Gyuri Pascu, în jurul orei 3.00, a stabilit diagnosticul de atac de panică şi insomnie şi i-a administrat tratament cu diazepam. Ulterior la orele 4:46 a fost înregistrat un nou apel pentru acelaşi pacient, motivul solicitării fiind, de această dată, «cianoză, comă»

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS