14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGheorghe Mencinicopschi, eliberat condiționat după ce a executat doi ani din pedeapsa de opt ani de închisoare

Gheorghe Mencinicopschi, eliberat condiționat după ce a executat doi ani din pedeapsa de opt ani de închisoare

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, astăzi, liberarea condiționată a lui Gheorghe Mencinicopschi, după ce a executat doi ani din pedeapsa de opt ani de închisoare primită in dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, anunță Hotnews.

În cei doi ani de detenție petrecuți la Penitenciarul Jilava, familia lui Mencinicopschi a cerut eliberarea acestuia din închisoare, pe motiv că fostul director al ICA se confrunta cu probleme grave de sănătate. De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus si o cerere de grațiere, respinsă în februarie 2015 de președintele Klaus Iohannis.
Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS