10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justitiei discută astăzi cu magistraţii pe tema salariilor

Ministrul Justitiei discută astăzi cu magistraţii pe tema salariilor

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, este invitată astăzi de CSM la o discuţie cu magistraţii pe tema recentelor greve din Justiţie declanşate pentru magistraţii nu sunt mulţumiţi, printre altele, de nivelul salariilor, informează HotNews.ro.

Într-o postare pe Facebook acum două zile, ministrul arată se poate vorbi de salarii nedemne în magistratură doar în comparaţie cu state membre de top din Uniunea Europeană, însă nu şi raportat la alte categorii profesionale din ţară precum: medici, profesori sau posturi de nivel înalt din aparatul administrativ central.

„Salarii nedemne azi? Poate da. Dacă ne raportăm în mod absolut la state membre de top. Irlanda e exemplul preferat. Discutabile salarii sub aspectul raportării la medici, profesori sau cele mai multe funcţii de top din aparatul administrativ central. De aproximativ 1 la 6, alături de Bielorusia şi Rusia (apud CEDO). În Irlanda suntem la 1 la 2″, scria miercuri Raluca Prună pe pagină .

Ministrul a mai precizat salariilor magistraţilor li se adaugă şi alte venituri:

Protestul personalului de specialitate are loc în contextul numultumirilor magistraţilor care doresc, între altele, creşterea veniturilor cu 18%. Aproape o sută de instanţe au adoptat în adunări generale „Memorandumul privind justiţia„, o prima măsură de protest, anunţă Uniunea Naţională a Judecătorilor din România. Magistraţii vin cu o serie de revendicări, cele mai importante fiind cele de natură salarială.

Magistraţii doresc fie incluşi în ordonanţă prin care Guvernul Cioloş a acordat majorări de venituri doar pentru anumite categorii de bugetari, medici şi profesori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS