6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„În culise” cu violoncelistul Mircea Suchici

„În culise” cu violoncelistul Mircea Suchici

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează luni, 26 septembrie 2016, ora 18.00, în Salonul Medieval, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieții”. Invitat este violoncelistul Mircea Suchici, de la Filarmonica „Oltenia” Craiova. Acesta va povesti întâmplări din copilăria sa, petrecută într-o familie cu numeroși muzicieni, despre anii de studiu și de activitate muzicală, dar și despre avantajele și neajunsurile vieții de artist. Mircea Suchici va și interpreta la violoncel piese din creația proprie, iar la finalul întâlnirii va dialoga cu publicul. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.

Mircea Suchici (n. 16.06.1954) a studiat la Liceul de Muzică „Paul Constantinescu” din Ploiești și la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din București. A absolvit apoi Conservatorul „George Enescu” din Iași (1979) și a urmat un master în stilistică dirijorală la Universitatea Națională de Muzică din București (2007-2009). Din 2001 este solist instrumentist (violoncel – șef partidă) al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. A fost și un apreciat profesor de violoncel la Liceul de Muzică „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu (1990-2001) și a predat muzică la Școala Populară de Artă Cornetti din Craiova (2004-2010). Dirijează, din 2005, Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului” din Târgu-Jiu, având colaborări de dirijor și cu Orchestra Simfonică „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea și cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Mircea Suchici desfășoară și o apreciată activitate componistică, interpretând piese din creația proprie la numeroase întâlniri de interferență a artelor.

„În culisele scenei, în culisele vieții” este un proiect al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, care aduce în fața publicului, în fiecare lună, un om de scenă: actor, interpret muzical sau un alt angajat al unei instituții de spectacole, ce contribuie la realizarea unui produs artistic, de la sufleor sau tehnician, la managerul instituției. Invitatul acestor întâlniri vorbește, după caz, despre beneficiile și neajunsurile vieții de artist, împărtășește publicului întâmplări din experiența personală, dar și povești nevăzute și neștiute din culise. De la debutul proiectului, în noiembrie 2015, și-au spus povestea în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” actrița Tamara Popescu, de la Teatrul Național „Marin Sorescu”, soprana Renata Vari, de la Opera Română Craiova, teatrologul Adriana Teodorescu, manager al Teatrului „Colibri”, Vlad Drăgulescu, antreprenor cultural și manager al Filarmonicii „Oltenia”, Alexandru Boureanu, director general al Teatrului Național „Marin Sorescu”, Antoniu Zamfir, manager al Operei Române Craiova, Constantin Cicort și Angel Rababoc, actori la Teatrul Național „Marin Sorescu”, Luiza Stănescu, actriță la Östgötateatern, Norrköping, Suedia, Oana Stancu, actriță la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS