8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepreședinte ANRE: Insolvența RADET nu va afecta distribuția agentului termic către populație

Vicepreședinte ANRE: Insolvența RADET nu va afecta distribuția agentului termic către populație

Trecerea prin faza de insolvență a RADET București va clarifica relația comercială și financiară dintre ELCEN și regia de termoficare și nu trebuie să afecteze distribuția agentului termic către populație pe perioada iernii, a declarat astăzi vicepreședintele ANRE, Emil Calotă.
El a explicat că prin insolvență relația dintre cele două entități va putea fi bazată de acum încolo pe facturi și plăți, în timp real, așa cum recurg din obligațiile lor, și nu va mai fi grevată de datoriile istorice și penalități, scrie Agerpres.
Calotă susține că insolvența RADET este „o decizie corectă” și ar trebui să prefigureze un viitor mai bun al relației regiei cu ELCEN. El a respins ideea că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă.
Emil Calotă a respins ideea unei posibile variante de insolvență a ELCEN. „Personal nu cred în această variantă, pentru că nu trebuie să se construiască un efect de domino, plecând din aval către amonte, mai rămâne să mă întrebați mâine dacă și furnizorii de gaz ai ELCEN-ului intră și ei în insolvență. Nu, nu cred în această variantă a insolvenței ELCEN”, a explicat Calotă.

El a participat la o conferință privind termoficarea organizată de Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice și Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS