6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătății: Legea vaccinării se află în circuitul de avizări

Ministerul Sănătății: Legea vaccinării se află în circuitul de avizări

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu, a declarat, astăzi, că legea vaccinării se află pe circuitul de avizări iar în perioada următoare ea va fi pusă în dezbatere publică, însă nu a putut preciza dacă va fi introdusă obligativitatea vaccinării.
„Va exista obligația ca vaccinurile să fie tot timpul pe stoc”, a subliniat Popescu.
Potrivit acestuia, toate procedurile în ceea ce privește declararea unei epidemii durează foarte mult și de aceea Ministerul Sănătății a informat abia miercuri despre cazurile de rujeolă, scrie Agerpres.
El a precizat că nu există probleme cu distribuția vaccinului ROR (rujeolă-oreion-rubeolă). „Există suficient vaccin pentru vaccinarea tuturor copiilor de un an și șapte ani. Sunt 380.000 de doze disponibile pentru a-i vaccina pe aceștia. Părinții trebuie să meargă la medicii de familie acolo unde se fac aceste vaccinări”, a spus Popescu.
Contractul pentru vaccinul hexavalent a fost semnat, urmând ca în perioada imediat următoare acesta să ajungă la Direcțiile de Sănătate Publică și la medicii de familie, a completat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS