16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHotărârea Tribunalului București în dosarul Olguței Vasilescu

Hotărârea Tribunalului București în dosarul Olguței Vasilescu

Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București a hotărât, ieri, să excludă declarațiile unor martori din dosarul de corupție în care Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA.
De asemenea, instanța a exclus din dosar înregistrarea unei convorbiri dintre Ion Vlăsceanu și Ionuț Pârvulescu și a constatat că procurorul de caz nu a stabilit cu exactitate obiectul şi limitele judecăţii.

Redăm mai jos hotărârea instanței:
”Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA şi VASILESCU LIA OLGUŢA. În baza art. 345 alin.2 Cpp rap. la art. 328 alin.1 Cpp constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inculpaţii PREDA RADU COSMIN şi POPESCU ELENA DANIELA. În baza art.345 alin.2 Cpp rap. la art.282 alin.1 Cpp şi art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art. 6 din CEDO constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUŢA, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion şi Părvulescu Ionuţ din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înştiinţeze judecătorul de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS