16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMerkel admite că au existat erori în materie de imigraţie ce au generat înfrângerea electorală

Merkel admite că au existat erori în materie de imigraţie ce au generat înfrângerea electorală

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a asumat responsabilitatea pentru înfrângerea suferită de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) în scrutinul regional din Berlin, liderul german subliniind că ar da „timpul înapoi” pentru a se pregăti mai bine în sensul gestionării crizei refugiaţilor. „Îmi asum responsabilitatea, în calitatea de lider al CDU şi de cancelar”, a declarat Angela Merkel, potrivit Mediafax.

Merkel a exprimat regret pentru situaţia care a condus la venirea a peste 1,2 milioane de imigranţi extracomunitari în Germania în cursul anului 2015. Cancelarul a precizat că s-a bazat prea mult pe procedurile europene în materie de azil, dar „problema a devenit a poporului german”.

„Dacă aş putea, aş da timpul înapoi mulţi ani, pentru a ne pregăti mai bine în scopul gestionării problemei imigranţilor”, a subliniat Merkel, conform publicaţiei Die Zeit.

Partidul Social-Democrat a câştigat alegerile desfăşurate în landul Berlin, cu 21,6%, în timp ce formaţiunea Angelei Merkel, CDU, s-a clasat pe locul doi, cu 17,6%. Partidul naţionalist Alternativă pentru Germania (AfD) s-a clasat pe locul cinci, după Die Linke şi Verzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS