22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFilmul „Câini”, nominalizat la trofeul European Discovery 2016

Filmul „Câini”, nominalizat la trofeul European Discovery 2016

 

Thriller-ul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, a fost nominalizat la trofeul European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film. Cea de-a 29-a ediției a galei care răsplătește performanțele din cinema-ul european va avea loc pe 10 decembrie în Wroclaw (Polonia). Trofeul se acordă în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forță în lungmetraj. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obținut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câștigat Trofeul Transilvania, și la Sarajevo, unde Câini a obținut două distincții importante.

Nominalizările pentru Descoperirea Europeană a Anului au fost decise de un comitet format din critici și membri ai Academiei Europene de Film, iar câștigătorul va fi votat de cei circa 3000 de membri ai Academiei Europene de Film. Câini este una dintre cele cinci descoperiri ale anului, alături de Liebmann (r. Jules Herrmann), Sand Storm (r. Elite Zexer), The Happiest Day in the Life of Ollie Maki (r. Juho Kuosmanen) și Thirst (r. Svetla Tsotsorkova).

Publicul din România îl va putea vedea începând de vineri, 23 septembrie, când filmul va ajunge în peste 70 de cinematografe din 34 de orașe. Câini s-a bucurat de săli arhipline la toate proiecțiile de până acum, în festivaluri și în avanpremiere. Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câțiva dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS