Peste 110 milioane de ruși sunt chemați astăzi la urne în cadrul alegerilor legislative

Rușii sunt chemați astăzi la urne (Foto: Agerpres/AP)
Rușii sunt chemați astăzi la urne (Foto: Agerpres/AP)

Peste 110 milioane de ruși sunt așteptați astăzi la urne în cadrul unor alegeri legislative. Partidul pro-Kremlin de la putere ar urma să câștige fără nici o surpriză, la încheierea unei campanii electorale apatice într-o Rusie confruntată cu recesiune economică, relatează AFP, informația fiind preluată de Agerpres.

Primele secții de votare au fost deschise sâmbătă la ora 20,00 GMT în Peninsula Kamceatka, în Extremul Orient rus, dar, având în vedere imensitatea țării care se întinde pe unsprezece fusuri orare, majoritatea alegătorilor au început să meargă la vot începând cu ora 5,00 GMT duminică dimineața în partea europeană a Rusiei, îndeosebi la Moscova și Sankt Petersburg.

După încheierea votului, la ora 18,00 GMT, în Kaliningrad, enclavă rusă în Uniunea Europeană, sunt așteptate primele sondaje la ieșirea de la urne.

 Peste 6.500 de candidați

În cadrul acestui scrutin s-au înscris peste 6.500 de candidați, proveniți de la 14 partide, care vor concura pentru cele 450 de mandate din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), conform Agerpres.

Alegătorii vor trebui, de asemenea, să reînnoiască unele parlamente regionale și să-și aleagă guvernatorii. Vladimir Putin, a cărui popularitate a atins un nivel record de circa 80 %, îndeosebi datorită alipirii Crimeii, salutată în mod larg de către ruși, și partidul său, Rusia Unită, care domină în prezent Duma de Stat, iau în considerare acest scrutin în mod calm, fiind asigurați de o victorie care l-ar putea propulsa pe președinte către un al patrulea mandat, dacă se decide să se prezinte la alegerile prezidențiale din 2018.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 18 septembrie 2016

Top