6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPF: Doi tineri din Kosovo, prinși în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România

IGPF: Doi tineri din Kosovo, prinși în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România

Polițiștii de frontieră din Sânnicolau Mare (Timiș) au depistat sâmbătă dimineața doi tineri din Kosovo care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei, scrie Agerpres.

”În dimineața zilei de 17.09.2016, în jurul orei 8,40, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, a observat pe direcția localitățile Valcani și Beba Veche, în culturile agricole din apropierea frontierei, două persoane care nu își justificau prezența în zonă. Imediat, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică, împreună cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Sânnicolau Mare, fiind depistate două persoane de sex masculin, ascunse într-un lan de porumb, care au fost preluate și transportate la sediul Poliției de Frontieră, pentru cercetări”, precizează un comunicat transmis AGERPRES.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbații sunt cetățeni din Kosovo, cu vârste de 20, respectiv 25 ani. Aceștia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunțate și autoritățile sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie, informează sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS