8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș: Puteți refuza să dați copie legalizată la școală; trimiteți-i la ministru pe cei care vă cer asta

Cioloș: Puteți refuza să dați copie legalizată la școală; trimiteți-i la ministru pe cei care vă cer asta

Părinții cărora li se cer copii legalizate la școli pot refuza acest lucru, întrucât procedura s-a schimbat, a afirmat sâmbătă premierul Dacian Cioloș, într-un comentariu pe Facebook, informează Agerpres.

„Ministrul a dat deja un Ordin pentru schimbarea procedurii. Puteți refuza să dați copie legalizată și să-i trimiteți pe cei care vă cer asta la ministru. Din păcate, reflexele proaste se schimbă mai lent decât deciziile”, a răspuns Cioloș unui comentariu în care se reclama faptul că în școli se cer copii legalizate după documente.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a aprobat la începutul lunii august un ordin care prevede că în cadrul instituțiilor din sistemul de învățământ sunt acceptate în relația cu cetățenii documentele conform cu originalul, în locul celor autentificate notarial.

Tot ca răspuns la un comentariu pe Facebook, Cioloș a dat asigurări că nu se întoarce la Bruxelles la finalul mandatului. „Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”, afirmă premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS