12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru weekend

Prognoza meteo pentru weekend

Mâine, 17 septembrie, vremea va fi deosebit de caldă, mai ales în jumătatea de sud a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 34 de grade.
La munte, vremea va fi cu mult mai caldă, decât în mod obişnuit la această dată, dar şi uşor instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări, temporar accentuate în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul zonei montane, astfel de manifestări vor fi posibile, doar izolat. Pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă, în orele dimineţilor.

Duminică vremea se va răci, însă, majoritatea valorilor termice se vor menține peste cele specifice perioadei, mai ales în sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 de grade la Suceava şi 32 de grade la Alexandria și Giurgiu. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în regiunile estice și de sud-est, local în cele centrale şi in zonele montane și izolat în restul teritoriului. Pe arii restrânse, mai ales la munte, se vor cumula cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

Luni, vremea va continua să se răcească, iar ca aspect va fi în general instabilă, cu ploi în toate regiunile, îndeosebi la munte, în sudul şi sud-estul ţării, unde aversele vor mai fi însoţite de descărcări electrice şi posibil grindină, cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile extracarpatice, dar de scurtă durată, în timpul ploilor şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei şi 28 de grade în Lunca Dunării la Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS