16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: România își dorește o integrare mai profundă în UE

Iohannis: România își dorește o integrare mai profundă în UE

România își dorește o integrare mai profundă în Uniunea Europeană, a afirmat în cursul zilei de astăzi, la Bratislava, președintele Klaus Iohannis, subliniind că autoritățile de la București vor ca țara noastră să fie „în nucleul UE”.
”România își dorește o integrare mai profundă și, evident, dorim să fim în nucleul Uniunii Europene”, a spus Iohannis, care participă la reuniunea informală a Consiliului European, scrie Agerpres.
Totodată, Iohannis a evidențiat că România are „două puncte care reprezintă părți esențiale ale strategiei naționale — este vorba de un principiu de integrare mai profundă în Uniune, cu cele două aspecte: intrarea în Spațiul Schengen și intrarea în zona euro”.
Cât privește intrarea României în Schengen, având în vedere și recentele afirmații de susținere pentru acest demers din partea unor țări, Iohannis a declarat: „Lucrurile nu sunt niciodată simple și este nevoie de discuții cu mai mulți parteneri. Nu vreau să nominalizez, dar mai este de lucru. Să nu-și imagineze cineva că problema este rezolvată. A luat o turnură pozitivă, dar până la rezolvare mai avem de lucru”.
Liderii țărilor europene se reunesc vineri la Bratislava pentru un summit fără participarea Marii Britanii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS