24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul "Rovinari - Turceni": Victor Ponta, la ÎCCJ

Dosarul „Rovinari – Turceni”: Victor Ponta, la ÎCCJ

Fostul premier Victor Ponta a ajuns în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) unde are loc un nou termen în dosarul Rovinari – Turceni, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, informează Agerpres. La intrare în sediul instanței, Victor Ponta nu a dorit să facă declarații în fața jurnaliștilor.

Anterior, el s-a prezentat la Secția 6 de Poliție din Capitală, având în vedere că este pus sub control judiciar.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Rovinari — Turceni” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ”Șova și Asociații” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS