3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSub un milion de euro strânşi pentru Cuminţenia Pământului

Sub un milion de euro strânşi pentru Cuminţenia Pământului

Suma totală strânsă în cadrul campaniei de subscripţie naţională pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi, până la data de 15 septembrie (rămânând două săptămâni până la încheierea campaniei), este de 831.174 de euro, potrivit paginii de Facebook „Cuminţenia Pământului” din care citează Mediafax.

„Subscripţia publică a reuşit să adune până în prezent 831.174 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziţie. Mulţumim tuturor românilor şi companiilor care s-au implicat până la ora actuală, dar şi celor care vor dona în continuare până pe 30 septembrie 2016. #amr2săptămâni” – se comunică în textul publicat pe pagina de Facebook dedicată campaniei.

Campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia sculpturii, lansată oficial de către Guvenul României şi Ministerul Culturii în luna mai, se va derula până pe 30 septembrie, suma totală care trebuie strânsă fiind de şase milioane de euro.

Potrivit site-ului www.brancusiealmeu.ro, în situaţia în care până la data de 30 septembrie suma nu este completă, banii donaţi în conturile Ministerului Culturii se restituie donatorilor, condiţiile, procedura şi termenele pentru restituirea sumelor urmând a fi stabilite până cel mai târziu la data de 31 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS