24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis critică duplicitatea unor lideri europeni, înaintea summitului UE 27

Iohannis critică duplicitatea unor lideri europeni, înaintea summitului UE 27

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu puţin timp, referitor la summitul UE 27, că trebuie pus capăt discursului duplicitar al unor lideri europeni care una spun la Bruxelles şi alta fac acasă unde acuză UE de greşelile şi eşecurile interne.

”La Bruxelles vin lideri naţionali şi toţi vorbesc bine despre UE, despre viitorul ei. Aceiaşi lideri merg acasă şi încep să aibă un discurs exact opus-acuză UE pentru toate greşelile pe care le fac în plan intern, de eşecuri. E, aşa nu se poate”, a spus Iohannis, citat de Mediafax.

Preşedintele a adăugat că rezultatul acestui discurs duplicitar este ascensiunea partidelor populiste şi extremiste care nu vor veni cu soluţii pentru UE, ci dimpotrivă. Iohannis a mai spus că este nevoie de aprofundare a integrării europene, de o Uniune flexibilă, orientată spre coeziune, spre recâştigarea credibilităţii, atât în faţa cetăţenilor, cât şi în plan extern. Preşedintele a mai spus că este nevoie de măsuri care să elimine clivajele între est şi vest, între nord şi sud, nu să le adâncească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS