17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord organizează o dezbatere pe tema infrastructurii de transport

Ford organizează o dezbatere pe tema infrastructurii de transport

Ford România împreună cu ACAROM* (Asociația Constructorilor de Automobile din România), gazduiesc astăzi în incinta fabricii Ford de la Craiova o masă rotundă cu tema: Infrastructura de transport, principala provocare a industriei auto.
La eveniment participă Vicepremierul României, Costin Grigore Borc, Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, Anca Dana Dragu – Ministrul Finanțelor Publice precum și Ambasadorul Statelor Unite în București, Excelența Sa, Hans Klemm, alături de alți înalți reprezentanți ai Guvernului României și autorităților locale, dar și alți jucători importanți ai industriei auto.
Obiectivul acestei mese rotunde este de a identifica soluții pentru provocările generate de infrastructura de transport deficitară din zona de sud a țării printr-un dialog constructiv între industrie și autorități.

Evenimentul de astăzi vine și ca urmare a anunțului făcut de Ford în luna martie a acestui an, potrivit căruia Ford va face o investiție suplimentară de până la 200 de milioane de euro la uzina sa din Craiova, pentru lansarea producției modelului Ford EcoSport, programată în toamna anului viitor.
De la preluarea uzinei de la Craiova în 2008 și până în prezent, Ford a investit în România peste 1 miliard de euro pentru a susține operațiunile sale de producție de vehicule și motoare. Ford are aproximativ 2600 de angajați la uzina sa din Craiova și produce în prezent monovolumul de mici dimensiuni B-MAX, dar și 1.0 l EcoBoost- singurul motor din lume care a primit distincția de “Motorul Internațional al Anului” pentru patru ani consecutiv.
În prezent, Ford lucrează în România cu orețea de 40 de furnizori de componente, iar 8 dintre acestia își desfășoară activitatea pe platforma uzinei din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS