17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcert dedicat Zilei Naţionale a Mexicului la Filarmonica Oltenia

Concert dedicat Zilei Naţionale a Mexicului la Filarmonica Oltenia

Filarmonica „Oltenia” își invită melomanii în sala de concerte, vineri, 16 septembrie 2016, începând cu ora 19.00. Orchestra simfonică și Corul bărbătesc ale Filarmonicii “Oltenia”, dirijate de Eduardo González, interpretează un concert extraordinar dedicat Zilei Naționale a Mexicului. Programul conține piese de primă audiţie, solistul serii fiind chitaristul mexican Rodolfo Pérez Berrelleza, un interpret sensibil şi imaginativ, al cărui album, „Mexican fantasy”, a cucerit iubitorii muzicii de gen.

EDUARDO GONZÁLEZ
Remarcabilul talent pe care-l posedă Eduardo González îl plasează printre cei mai de seamă muzicieni mexicani din generația sa. Debutul său de succes cu National Symphony Orchestra of Mexico la Palacio de Bellas Artes din Mexico City a atras atenția criticii de specialitate. Ca urmare, Eduardo González apare frecvent ca dirijor invitat și a fost director muzical al proiectului Family Concerts Series, susținut de National Symphony Orchestra of Mexico. A colaborat cu artiști celebri precum tenorii Plácido Domingo și Andrea Bocelli, soprana Lourdes Ambriz și violonistul Vadim Brodsky, iar în 2010 a debutat în Europa dirijând Orchestra Filarmonicii „Oltenia” într-o gală de muzică latino-americană. Tot în 2010, a fost semifinalist la Orquesta de Cadaqués International Conducting Competition (Spania).
Ca instrumentist (flaut), Eduardo. González a câștigat Premiul I la Young Artists Competition organizat de Orquesta Sinfónica de Xalapa și a evoluat ca solist cu orchestre mexicane de prestigiu. A fost primul flautist mexican invitat să susțină o audiție la Berliner Philharmoniker, cu Sir Simon Rattle (2004).

RODOLFO PÉREZ BERRELLEZA
Chitarist, producător muzical și manager de proiect cultural, Rodolfo Pérez Berrelleza s-a născut în Culiacan, Sinaloa (Mexic). A studiat la Universitatea din Sinaloa cu Heriberto Soberanes, apoi la National School of Music (UNAM) din Mexico City, la clasa prof. Juan Carlos Laguna.
În cei peste 10 ani de activitate solistică, a cântat pe cele mai importante scene din Mexic, precum și în Statele Unite și Europa. A fondat Trio-ul de chitare „Culiacan” și a fost invitat să susțină concerte în compania unor orchestre din Italia și Mexic (2005).
Cu Sinaloa Symphony Orchestra a realizat premierele lucrărilor Fantasía Sinaloense (pentru chitară și orchestră) și Concierto Insurgente (Trio „Culiacan” și orchestră) ale compozitorului Angel Ramirez. În paralel cu activitatea concertistică, deține calitatea de membru fondator al Fundación Cultural de la Guitarra. În perioada 2009-2011, a fost director al Festivalului de chitară de la Culiacan, unul dintre cele mai importante în spațiul latino-american. A imprimat trei CD-uri: Contrastes, XXV Cuadros Mágicos (Adlib Mucis) și Fantasía Mexicana (Brilliant Classics).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS