16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Adamescu cere la ÎCCJ anularea condamnării ivocând probleme grave de sănătate

Dan Adamescu cere la ÎCCJ anularea condamnării ivocând probleme grave de sănătate

Dan Adamescu se prezintă, astăzi, în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Omul de afaceri cere instanței supreme să îi anuleze condamnarea e patru ani primită pentru mituirea unor judecători, invocând grave probleme de sănătate.
Potrivit unor surse, după încarcerarea lui Dan Adamescu, starea acestuia de sănătate s-a agravat, informează Realitatea TV. În ultima perioadă, Adamescu ar fi fost internat la mai multe spitale din sistemul penitenciar, dar și într-unul public.
Milionarul Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru că a mituit mai mulţi judecători. Acesta a fost încarcerat, în data de 27 mai, la Penitenciarul Rahova. În dosarul său, au fost trimişi în spatele gratiilor şi magistraţii care au luat mită pentru a da soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.
În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.
Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați de Curtea de Apel București.

Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS