21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii în cazul lui Victor Ponta

Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii în cazul lui Victor Ponta

Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta până când instanţa va decide daca ordinul dat de ministrul Educaţiei privind retragerea titlului de doctor rămâne sau nu valabil.

Potrivit agenţiei Mediafax, Baroul Bucureşti a suspendat luarea unei decizii până la soluţionarea plângerii prealabile pe care a formulat-o de Victor Ponta împotriva ordinului de retragere a titlului de doctor. Fostul premier a atacat decizia ministerului la secţia contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti.

La şedinţa Baroului din data de 6 septembrie, decanul Ion Dragne susţinea că nu există un text de lege care să spună dacă pierderea doctoratului atrage retragerea titlului de avocat.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educaţiei i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ”imediată” a social-democratului din Baroul Bucureşti. În solicitarea adresată decanului Baroului Bucureşti, ea a subliniat că fostul premier nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept. Între timp, Victor Ponta a cerut în instanţă suspendarea ordinului de ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS